Kategori: Haberler

BT hizmetlerini yöneterek bir ya da birden fazla iş birimine destek verebilir hale getirmeyi sağlayan ITIL, en iyi uygulamaların (ing. best practices), tecrübelerin bir araya getirilerek toplanması ile oluşturulmuş bir kütüphanedir. Birbirleri ile sürekli ilişkili olup, bir bütünün parçaları gibi birbirlerinden ayrı düşünülemeyen ve toplamda on bir adet modülün birleştirilmesi ile meydana gelen BT Hizmet Yönetiminin temelinde Hizmet Yönetimi ve Hizmet Sunumu bulunmaktadır. Tüm dünyada geçerliliğini koruyarak devam eden standartların özünde ITIL felsefesinin bulunduğunu belirtmenin yanı sıra uluslararası standartlar örgütünün de bilgi teknolojileri hizmet yönetimi konusunda kullanılması üzerine ilk standardı olan ISO 20000 standardının temelinde de ITIL’in olduğunu ifade etmek mümkündür.

Sektördeki tüm firmalara ve kuruluşlara uygun bir yönetim sistemi olmakla birlikte ISO 20000 standardı serisi içerisinde yer alan 20000-1 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi (BTHYS), bilgi teknolojileri firmalarının hizmet yönetim sistemlerini kurabilmeleri için bir referans standart olup süreçlerini yönetebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Ülkemizde çok bilinmemesi ancak dünya genelinde oldukça kullanılan bir standart olması gerçeğine karşın ISO 20000-1 hakkında bilgi sahibi olan firmaların önde gelen ismi Apaz Medikal, günümüzde hızla gelişen bilgi teknolojileri sebebiyle ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi standardının artan öneminin ve ihtiyacının farkındadır. Bilgi teknolojileri yönetim sistemi ile bilgi teknoloji hizmeti gerçekleştiren firma ve kuruluşların tüm müşterilerinin, paydaşlarının taleplerini, beklentilerini karşılayabilmek, performanslarını daima daha iyi konuma getirilmesini sağlamak ve geliştirmek mümkündür. ISO/IEC 20000 bir hizmet yönetim sistemi standardı (SMS) olarak hizmet (servis) sağlayıcılarının planlamalarını, kurulmalarını, gerçeklenmelerini, işlenmelerini, izlenmelerini, gözden geçirmelerini, bakımlarını ve geliştirilmelerini içeren gereksinimleri tanımlayıp belirlemektedir. İstekler ya da bir diğer ifadeyle gereksinimler tasarım, geçiş, teslim ve geliştirme aşamalarının yerine getirilmesini içerir. ISO/IEC 20000-1’in 2011 versiyonu yani ISO/IEC 20000 dokuz bölümden oluşmaktadır:

1. Kapsama Alanı
2. Normatif Referanslar
3. Koşullar ve Tanımlamalar
4. Genel Sistem Hizmet Yönetim Gereksinimleri
5. Yeni ya da Düzenlenmiş Hizmetlerin Tasarımı ve Geçişi
6. Hizmet Teslim Süreci
7. Bağlantı Süreci
8. Çözüm Süreci
9. Kontrol Süreci

Apaz Medikal olarak ISO/IEC 20000-1:2011 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi (BTHYS) sertifikamızı gerekli denetimleri başarı ile tamamlayarak, 06.07.2018 tarihi itibarıyla almış bulunmaktayız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Apaz Medikal ile iletişime geçmek için bu formu kullanabilirsiniz. Bilgi alma, destek, satın alma ve diğer tüm birimlerimizle bu alandan bağlantı kurabilirsiniz.